Arkiv för juni 2015

Midnattspaddling natten mot midsommarafton

Vi fortsätter med succén att fira sommaren och ett för tidigt firande av Grönlands nationaldag (21. Juni) i kajak mitt i midsommarnatten.
I år paddlar vi dock några dagar innan sommarsolståndet för att inte hamna mitt i midsommarhelgen.
Avfärd torsdag 18 juni klockan 21:00 från containern. Vi paddlar, om vädret tillåter det, runt Frösön in i midsommaraftons morgon! 6-7 timmars paddling inklusive fikaraster.

Endast för vana paddlare!

En sträcka på drygt 3 mil med start från containern invid Mjällebäcken. För mindre vana paddlare, eller de som inte har fått in så många km i armarna än, kan man avbryta vid Rödöbron på ca halva vägen – om man har en egen nattskjuts!.

Vädret är helt avgörande för vägval. Medtag matsäck och varma kläder.

Njords dag 2015

Härmed inbjudas alla Njords medlemmar till ”Njords Dag” – och helg i Kungsgårdsviken från lördag d. 13. juni kl 13:00

Vi håller till vid Frösö motorbåtsklubb i Kungsgårdsviken – och det går bra att paddla eller att åka bil dit.

Nu blir det tredje året på rad att vi avhåller Njords dag – och helg
–så var med att hålla denna nya tradition vid liv – nya och gamla medlemmar är välkomna – och känner du någon som inte är medlem än, men nyfiken på klubben är han/hon också välkommen .

Varför en Njords dag:
Tanken med dagen är att träffas och umgås för att paddla på tur i området, leka i kajakerna i vattnet, kanske öva på kamraträddning, testa att rolla, pröva att kasta med ”harpun” eller varför inte testa att tävla i slalomstafett?

Vem kan vara med?
Dagen är för alla Njords medlemmar och det oansett erfarenhet i kajak. Detta är en dag och kväll för inspiration och utbyte av erfarenheter och goda paddelhistorier. Har man skador eller av annan anledning inte kan komma på vattnet, är man självklart också välkommen att vara med på land.

Vad ska vi hitta på?
Utöver de självklara aktiviteter på vattnet finns det på land tillgång till bastu, eldplats och ett fint område att tälta på för de som vill stanna och grilla, basta och umgås på kvällen och natten. – Självklart finns det uppsatta rep, så det går att testa eskimåsväng på torra land också!
Det är fullt möjligt att paddla dit för de som vill.
Klubbens kajaker kommer att finnas på plats – säg till om du vill paddla från containern i en klubbkajak, så vi inte ta med den ut dit

När är det bra att komma?
Önskar du att vara med på turpaddling i grupp eller gemensamma aktiviteter på vattnet bredvid lägerplatsen, är det bra att komma till kl. 13.

Vad ska du ta med?
Ta med eget mat, eld kommer att finnas, tält, sovsäck, tallrik och annan egen turutrustning och egna aktivitetsidéer!
Ni som åker bil får mycket gärna ta med ved om ni har tillgång till det.

Hur hittar man dit?
De som paddlar från containern – avfärd ca kl 11.30. Obs tiden!
– ingen ”ledare” kommer att finnas med, ni som vill paddla från containern måste bara säga till om ni vill låna en klubbkajak, så vi inte tar med den till Kungsgårdsviken.

Ni som kommer med bil till Kungsgårdsviken – samling från kl 13.00 och framåt.
Hittar gör man via avfarten till Frösö Golfklubb strax innan gamla F4, kör rakt ner mot vattnet, till höger förbi Kungsgården på dess ovansida fram till bom efter några 100 m invid båthamnen.

Frågor och för reservation av klubb kajak – ring Lisa Töfting,
Tel: 070 67 66930 eller mail: lisatafting@hotmail.com

Välkommen önskar Njord

Via Lisa Töfting/Ordförande i Njord

Kamraträddning 9 juni

Vill bara påminna om att på tisdag har alla medlemmar, nya och gamla, chansen att under kontrollerade former träna på att göra kamraträddning och självräddning i kajak.

Vi träffas som vanligt i Lugnvik hos Måns och Eva på Lugnviksvägen 132 B.
Kl 18:30 börjar vi med att visa på land, hur vi kan göra kamraträddningen. Därefter går vi på vattnet och testar.

Kom i håg varma kläder till vattnet. Har du neopren eller torrdräkt är det bra, har du inte kan ullunderställ kombineras med regnkläder, ger ungefär samma effekt som en våtdräkt i neopren -och mössa, ullstrumpor och sandaler/lätta sko är också bra att ha för denna temperatur.

Måns och Eva har badstuga som vi kan låna efter bad i Storsjön
Klubben bjuder på lite gott fika, men ta gärna med eget om du vet att du blir hungrig ut på kvällen.

Vi ses på tisdag
hälsningar från Styrelsen i Njord