Arkiv för augusti 2014

Njords dag 30-31/8 -14

Härmed inbjudas alla nya och gamla medlemmar till ”Njords Dag” – och helg i Kungsgårdsviken från lördag den 30 augusti 2014 kl 13:00. Vi håller till vid Frösö Segelklubb i Kungsgårdsviken – det går bra att paddla eller att åka bil dit. Vi träffas och umgås för att paddla på tur i området, leka i kajakerna i vattnet, kanske öva på kamraträddning, testa att rolla, pröva att kasta med ”harpun” eller varför inte testa slalompaddling.

Vem kan vara med?
Dagen är för alla Njords medlemmar och det oavsett erfarenhet i kajaken. Detta är en dag och kväll för inspiration och utbyte av erfarenheter och goda paddelhistorier. Har man skador eller av annan anledning inte kan komma på vattnet, är man självklart också välkommen att vara med på land. Tillgång till bastu, eldplats och ett fint område att tälta på, för de som stannar och möjlighet att grilla, basta och umgås på kvällen och natten. Det är fullt möjligt att paddla dit för de som vill. Klubbens kajaker kommer att finnas på plats – kontakta Laila Karlberg (070 659 70 26, eller: laila.karlberg@hotmail.se efter 25 augusti) om du vill paddla från containern i en klubbkajak, så vi inte tar med för många på bilarna.

Vad ska du ta med?
Ta med eget mat, eld kommer att finnas, tält, sovsäck, tallrik, annan egen turutrustning och egna aktivitetsidéer som andra kan ta del av.  – koordinera gärna tält och mat med någon, så det inte blir ett tält och en kastrull per person!

Hur hittar man dit?
De som paddlar från containern – avfärd kl 11.30. Obs tiden! Ni som kommer med bil till Kungsgårdsviken – samling från kl 13.00 och framåt. Hittar gör man via avfarten till Frösö Golfklubb strax innan gamla F4, kör rakt ner mot vattnet, till höger förbi Kungsgården på dess ovansida fram till bom efter några 100 m invid båthamnen.

Magnifik tisdagskväll

2014-08-12 22.10.26

6 pers tog kajakerna på biltaken och sjösatte dem vid Färjesundet i närheten av Rödöbron.
Vi paddlade en bit innan det var dags för fika i den härliga kvällssolen.

Paddling i Klimpfjäll

20140726_151816

Nu så lyckades vi med att pricka en väldigt fin dag i Klimpfjäll, så det kanske spädde på pluskontot. Men ett väldigt fint område att paddla i. Många småöar och slags deltan. Fin omgivning och inte så bebyggt längs den södra stranden.
Kan varmt rekommenderas!

Utöarna

Jag och Ann hade kollat YR och SMHI och bestämde oss för att sticka iväg tidigt för att slippa vind.. men pyttsan! Morgonen började med krabb men blev sen bättre och bättre under dan.

Utöarna

Vi hade kollat YR och SMHI och bestämde oss för att sticka iväg tidigt (uppstigning 05) för att slippa för mkt vind.. men pyttsan!
Morgonen började med en hel del krabb (kul vågor!) men blev sen allt bättre och bättre under dan, mestadels helt kavlugnt!
Blev en magnifik tur till Utöarna (premiär där för Ann, helt lyrisk!)
Stort TACK Frasse för enastående jobb på ön. En riktig guldgruva!!!
Nästa gång ska vi ta med proviant så vi kan grilla!

Kaffe på Verkö slott (de stänger 24 Aug, bara så ni vet, ni som inte hunnit dit än..)
Blev ännu ett bad till innan hemfärd.

MVH Veronica Bergman och Ann Karlsson