Arkiv för augusti 2013

Rödön – Bynäset

Efter en snabb bilfärd från klubbcontainern till Rödösundets strand så paddlade vi iväg ett litet gäng mot stranden i början på Bynäset.
Vi möttes av ett ljuvligt väder, lugn sjö och solnedgång i blick.

20130827_200949

Landstigning

20130827_193959

Med solen i ryggen.

20130827_192419

Eskimårullning under Njords dag

Njords dag

Härmed inbjuds alla Njords medlemmar till ”Njords Dag” – och helg i Kungsgårdsviken från lördag den 24 augusti 2013 klockan 13:00.

Vi håller till vid Frösö Segelklubb i Kungsgårdsviken – och det går bra att paddla eller att åka bil dit.

Var med och starta och prägla denna nya tradition – nya som gamla medlemmar.

Varför en Njords dag:
Tanken med dagen är att träffas och umgås för att paddla på tur i området, leka i kajakerna i vattnet, kanske öva på kamraträddning, testa att rolla, pröva att kasta med ”harpun” eller varför inte testa att tävla i slalomstafett?

Vem kan vara med?
Dagen är för alla Njords medlemmar och det oavsett hur erfaren man är i kajak. Detta är en dag och kväll för inspiration och utbyte av erfarenheter och goda paddelhistorier. Har man skador eller av annan anledning inte kan komma på vattnet, är man självklart också välkommen att vara med på land.

Vad ska vi hitta på?
Utöver de självklara aktiviteter på vattnet finns det på land tillgång till bastu, eldplats och ett fint område att tälta på för de som vill stanna och grilla, basta och umgås på kvällen och natten. – Självklart finns det uppsatta rep, så det går att testa eskimåsväng på torra land också!
Det är fullt möjligt att paddla dit för de som vill.
Klubbens kajaker kommer att finnas på plats – säg till om du vill paddla från containern i en klubbkajak, så vi inte ta med den ut dit

När är det bra att komma?
Önskar du att vara med på turpaddling i grupp eller gemensamma aktiviteter på vattnet bredvid lägerplatsen, är det bra att komma till kl. 13.

Vad ska du ta med?
Ta med eget mat, eld kommer att finnas, tält, sovsäck, tallrik och annan egen turutrustning och egna aktivitetsidéer som andra kan ta del av.
Ni som åker bil får mycket gärna ta med ved om ni har tillgång till det.

Hur hittar man dit?
De som paddlar från containern – avfärd kl 12.00. Obs tiden!

Ni som kommer med bil till Kungsgårdsviken – samling från kl 13.00 och framåt.
Hittar gör man via avfarten till Frösö Golfklubb strax innan gamla F4, kör rakt ner mot vattnet, till höger förbi Kungsgården på dess ovansida fram till bom efter några 100 m invid båthamnen.

Frågor och för reservation av klubb kajak – ring Måns Laudon 070-5906388 alt. mans.laudon@telia.com

Välkommen önskar Njord
Via Lisa Madsen